Yeni Adresimiz


YENİ ADRESİME BEKLERİM www.medyacadisi.net

11 Ekim 2011 Salı

Sadece Ses; O Ses Türkiye

Geçen haftalarda ağlıyordum yeter artık gına geldi bu ağlak-kahır bela dizilerden diye .Sonun da dün yüzüm güldü.Acun'un  ''O Ses Türkiye''si başladı,biz de neşemizi bulduk.Gün içinde bir sürü bişeyler yazıldı,çizildi. Yok o jüri olur muymuş,yok daha tecrübeli kişilerin jüri olması gerekiyormuş falan bıdı bıdı bıdı....
Hatta ben bile  twitterdan yazmıştım,Hülya Avşar hangi amaçla o yarışmada jüri diye.Dün anladım.
 Acun yine yeni bir formatla karşımızda ve yine jüriyi oluştururken doğru insanları bir araya getirmiş.Şimdi, o insanların ne kadar müzik tecrübesi var diyenler olacaktır kesin.Onlara da şunu demek istiyorum;sadece müzik tecrübesi değil olay. O koltukta oturacak,elektrik,güler yüz,hazır cevaplık,dolayısıyla zeka da lazım.Ha bir de eğer istediğiniz ''O Ses'' adayı,alaylı olduğunuz için sizi seçmediğini söylüyorsa buna saygı duyacak yürekte lazım.
Öncelikle söylemeliyim ki gerçekten eğlenceli bir programdı ve soluksuz izledim.İzlerken aman yarın ne yazsam bunun hakkında diye düşünmedim,malzeme aramadım,sadece eğlenmek için izledim. Hatta izlerken çoğu zamanda sırıtır vaziyette  yakaladım kendimi.İşte bunu özlemişim.
Gün içinde sosyal medyada geçen eleştirilere kulak asmadan, önyargı olmadan izlediğim için belki de bu kadar keyif aldım.Jürideki sanatçıların , belki ilk kez bu kadar sempatik ve sevimli hallerini gördük.Çünkü beğendikleri ''O Ses'' tarafından seçilmek için tatlı bir rekabete girdiler.Bu sefer Acun'un çok fazla bir müdahalesi olmadan program kendi kendine ,tatlı tatlı aktı gitti.İşte bu sebeple o jüri gayet doğru kişilerden oluşuyor.

Murat Boz'u denk gelince dinler ya da izlerdim ama ne kadar eğlenceli , keyifli (hatta biraz da fırlama) bir karakter olduğunu dün gördüm.Garip ve hoş bir enerjisi vardı.Yerinde duramıyormuş gibi,içi içine sığmıyormuş gibi,çok heyecanlı gibi...'' O Ses'' adaylarının çoğu onu seçtiler.Ama sadece bahsettiğim enerjisinden değil, Murat Boz'un müzik konusundaki eğitim hayatı ve başarılı çalışmalarını göz önüne alarak böyle bir seçim yoluna gittiler.

Mustafa Sandal,beklemediğim derecede suskun ve durgundu.Fazla sessiz kalanlardan korkarım ben.Başarılı müzik geçmişi ve tecrübesiyle bu sakinliğin sonunda karşımıza bomba gibi bir ekip çıkaracağını düşünüyorum.

Hadise'yi genelde şarkı söylerken denk geldiğimde izlerdim.Sesini severim ama düne kadar onun da bu enerjisinden ,eğlenceli bir karakter olduğundan habersizdim.Mimikleri ve tepkileri oldukça sevimliydi bence.

Ve Hülya Avşar'ın;gün içinde niye jüride olduğuna anlam veremezken,akşamında yarışmayı izledikten sonra niye o koltukta oturduğunu anladım.İster sesi güzel olsun,ister kötü,ister iyi albümler yapsın,ister albüm yapmasın sonuç olarak kabul edin;HALK O'NU SEVİYOR:Bu kadar basit.(Sinir olanlar bile oturup izliyor,o derece)

Son olarak jürinin birbiriyle belli bir seviyede geçen eğlenceli atışmaları da yarışmaya renk kattı diye düşünüyorum.
Unutmadan ''O Benim Dünyam'' parçasını söyleyen çocuğa sizce çok yazık olmadı mı?

2 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Medya Cadısı dedi ki...

Merhaba Yusuf,
mail adresini göndermeyi unutmuşsun.medyaacadisi@gmail.com adresine bir mail gönderebilirsen oradan görüşürüz.